Maavalitsus soovib merealad valdade vahel ära jagada

Saare maavalitsus tegi riigikogu keskkonnakomisjonile ettepaneku täiendada Eesti territooriumi haldusjaotuse seadust ja määrata maakondade ja omavalitsusüksuste piirid ka merealade osas.

“Küsimus on selles, et kohalikel omavalitsustel või siis maavalitsusel tekiks õigust merealal planeerimistegevust läbi viia,” ütles Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik.
Siseministeeriumi planeerimisosakonna juhataja Liisa Pakosta ütles Oma Saarele, et Saare maavalitsuse väljapakutud haldusjaotuse seaduse täiendus pole vajalik.

“Piltlikult öeldes võib vabariigi valitsus algatada mereala planeeringu, määrates ära mereala planeeringuala piirid ja riigi vastutava esindaja, kes seda planeeringut menetleb. Sellist maakondlikku või veel vähem valdadevahelist merealade jaotust ei ole mitte mingisugust mõtet teha,” lausus Pakosta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)