Õhuliini katkemine jättis elektrita ligi 500 peret

Eile hommikul Kavandi külas katkenud õhuliinijuhe jättis elektrita 469 Eesti Energia klienti.

“Esimest korda toimus lühiajaline katkestus varahommikul kell 5.50 kuni 5.53. Teine katkestus algas kell 7.23 ja siis ei saanud liini lühise tõttu enam pingestada,” ütles Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ juhtimiskeskuse Põhja piirkonna juhtivspetsialist Villord Laul.

Esimene katkestus puudutas kõigepealt Orissaare ja Leisi vallas 48 alajaama ja 469 Eesti Energia klienti. Katkestus haaras Leisi vallas Triigi, Oitme, Hiievälja, Mujaste, Jõiste ja Paaste küla; Orissaare vallas Raugu, Hindu, Kavandi, Randküla, Rannaküla, Võhma, Suur-Pahila, Väike-Pahila, Arju, Tagavere, Salu, Imavere, Kuninguste, Kareda ja Väljaküla küla.

Ümberlülitamiste teel taastati enamikul klientidest elektritoide kell 9.27. Sellest ajast kuni eile kella kolmeni oli Eesti Energia andmetel vooluta veel kuus alajaama ja 53 klienti Orissaare vallas Hindu, Kavandi ja Raugu külas.
Villord Laulu sõnul läks riket kõrvaldama Eltel Net-works AS-i töörühm ja kella 13 paiku oli leitud ka rikke põhjus. “Kavandi külas on 10-kV õhuliini juhe katki. Juhtme katkemise põhjustas õhuliini isolaatori purunemine, mille tõttu juhe kukkus masti traaversile ja põles pooleks,” ütles Laul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)