Kuhu minna

Kolmapäev, 9. september

KINO
Diva kl 16 ja kl 18.20 Üles/Up. Animatsioon. Perefilm. Film eesti keeles. Pilet 50.–

SPORT
Musumännik kl 18–19 Liikudes tervemaks: Tund terviserajal.
Ehitus- ja aiakaupluse Bauhof juures laste jalgrattasõit. Reg kl 17–17.45. Start kl 18. Korraldab Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking.

Neljapäev, 10. september

KINO
Diva kl 17 ja 19.20 Üles/Up. Animatsioon. Perefilm. Pilet 50.–

TANTS
Diva DJ Peeter Kukk. Pilet 35.– Südaööni sissepääs tasuta.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Sissepääs tasuta.

SPORT
Salme staadion Saare maakonna meistrivõistlused jalgpallis. Kl 18.30 Salme SK vs Leisi JK.


Näituse eelinfo

Seenemikud Kuressaare linnuses
Neljapäeval kl 11 avatakse Kuressaare linnuse peakorrusel, endises kirdetiiva dormitooriumis järjekordne Saaremaa muuseumi seenenäitus. Muuseum on taolisi väljapanekuid korraldanud läbi aegade juba enam kui veerandsada aastat. 1970. aastatest on selle ürituse eestvedav ja kandev jõud muuseumi vanemteadur Sirje Azarov.

Reeglina on ülimenukaks osutunud seenenäitust korraldatud vaid parematel saagiaastatel, kusjuures näituse tarvis määratud liikide arv on Kuressaare linnuse väljapanekutel kõikunud 61 (a 1989) ja 134 (2008) vahel.

Seekordnegi näitus annab ülevaate Saaremaa metsades sügisel leiduvatest söögi-, mürgi- ja muidu huvitavatest seentest. Väljapanek on mõeldud laiale huviliste ringile – nii neile, kes soovivad lihtsalt teabelisa meie looduse kohta, kui ka neile praktilisema meelelaadiga inimestele, kes soovivad täiendada ja süvendada oma teadmisi söödavate seente äratundmisel.

Väljapanek jääb avatuks 13. septembri õhtuni.

Raul Salumäe

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)