Kihelkonna puudekuuri panid põlema suitsetajad

Eile sündmuskohal käinud menetlejad tuvastasid, et Kihelkonna teisipäevaõhtuse kuuripõlengu põhjustasid kuuris suitsetanud poisid.

“Grupp poisse käis kuuris suitsu tegemas ja hiljem läks kuur põlema,” rääkis Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe Kadi raadiole lisades, et poisid tunnistasid oma süüd ning kinnitasid, et käisid kuuris ja suitsetasid.

Lindmäe lükkas ümber kohalike elanike väited, justkui oleksid päästjad jõudnud põlengut kustutama liiga hilja. “Tegelikult ei vasta see tõele, olen seda kontrollinud,” ütles Lindmäe, lisades, et kohale jõuti väga kiiresti. Viibis aga Kuressaare päästekomando appitulek ja seda põhjusel, et inimesed ei helistanud otse häirekeskusse, vaid hoopis päästekomandosse.

“Teade on kõigepealt tulnud komandosse inimeste käest, inimesed peaksid aga teatama häirekeskusse, mitte päästekomandosse,” ütles Lindmäe, selgitades, et häirekeskusse sellepärast, et ka Kuressaare komando ja üks abikomando olid päästetööde juures vajalikud ning nüüd nende kohalejõudmine viibis. “Esmane teatamine peab häirekeskusse olema,” paneb Saaremaa päästeosakonna juht inimestele südamele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)