Saarlaste kümme kaebust õiguskantslerile (2)

Saarlaste kümme kaebust õiguskantslerile

 

Inimesed oskavad oma õiguste eest seista. Saar-lased on siiski oma kaebustega õiguskantslerile olnud üsna tagasihoidlikud, sest eelmise aasta enam kui kahest ja poolest tuhandest pöördumisest oli meie maakonnast teele saadetud vaid kümme. Õiguskantsler ei mõista küll õigust, küll aga viib vajadusel läbi õigusliku analüüsi ja teeb ettepaneku, kuidas asjaga edasi minna, kui kellegi õigusi on rikutud.

Kümnest pöördumisest viidi õiguslik analüüs läbi ja kujundati välja lõppseisukoht vaid kolme puhul. Kas teiste puhul oli tegemist kaebustega kaebamise pärast, ei ole teada. Aga mida õiguskantsler siis avastas?

Tema tähelepanu pälvisid omavalitsuste haldusaktid, üks puudutas teenuse hinna kehtestamist ja teine maa tagastamise juhtumit. Kas saame siit järeldada, et meie omavalitsustes on asjaajamine nii heal tasemel, et polegi põhjust rohkem kaevata? Küllap saame, sest inimesed on aastatega õppinud oma õiguste eest seisma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)