Maavalitsus: sissesõitu Ruhnu takistas kehv ilm

Saare maavalitsus on veendunud, et laupäevase Munalaiu–Ruhnu liinilaeva reisi ärajäämine oli tingitud ebasoodsast ilmast.

“Olen nüüd asja igapidi selgitanud ja võin täie kindlusega öelda, et peamine põhjus, miks see reis ära jäi, oli ilm,” ütles Oma Saarele Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik.

Tema sõnul puhus ebasoodne tugev tuul täpselt sadamasuust sisse ja poleks lubanud laeval ohutult silduda. “See väide, et sadamas olevad jahid oleksid laeva sildumist takistanud, ei pidanud paika, sest sadamas oli ruumi piisavalt,” lisas Männik.

Eesti Päevaleht kirjutas teisipäeval, et “laupäevane meresõit Munalaiu ja Ruhnu vahel jäi seda oodanud inimestel ära, kuna selgus, et Ruhnu sadam on jahte täis ning vedaja ja sadama vahel pole lepingut, mis kohustaks sadamas liinilaevale ruumi tegema”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)