Elu pommide otsas

Elu pommide otsas

 

Pomm pommi järel tuleb päevavalgele. Löö kusagil kopp maasse või sõida järvel paadiga, ikka mingi sõjamoon jalus. Saarlaste jaoks ei ole sellised asjad pommuudis seni, kuni keegi plahvatuses viga saanud pole. Aga mõeldes sellele lõhkekehade hulgale, mis välja ilmub, on see tegelikult tõeline ime.

Viimase sõja lõpust on möödas 65 aastat. Ikka pole maapõue lahingumoonast veel puhtaks tehtud. Teada on, et Saaremaa oli sõja lõpus üks suuremaid sõjatandreid, siinsel maalapil võideldi iga meetri pärast.

Aastakümneid tagasi oli avalik saladus, kuidas lennukipommid Karujärve sattusid. Aga keda see huvitas? Toimetus loodab, et praegune töö ei piirdu vaid mõne leitud pommi lõhkamisega, vaid tehakse ära tõsine töö, kõrvaldamaks suurt ohtu maakonna ühest populaarsemast ujumiskohast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)