Kus tegijaid, seal nägijaid (1)

Kus tegijaid, seal nägijaid

 

Tehnika areng pole igasugu kurjamitele kaugeltki meele järele. Ajad, mil vahelejäämise võimalused olid üpris väikesed ja hädast päästsid tihti väledad jalad, hakkavad igal pool ümber saama. Oht jääda kusagil pildile on üpris suur.

Nii läks ka röövpüüdjatega, kes enda arvates karistamatult kalastasid. Linnu-uurijate pildid on kõigile veebilehel vabalt kättesaadavad, loomulikult ka keskkonnainspektoritele. Nii nõutuid nägusid, kui neil meestel oma rüsasid otsides ees on, ei näe just sageli.

Nii jultunult päise päeva ajal tegutsemine viitabki karistamatuse tundele. Ega kokku kuus tuhat krooni trahvi ühe surnud angerja eest olnudki väga palju, kui mõelda, et selline karistamatuse tunne saab tekkida vaid pikaajalise tegutsemise tagajärjel.

Hirmust valvekaamerate ees on enamik panga- ja poeröövleid end kõikjal juba maskidega varustanud. Huvitav, kas selline tendents laieneb mujalegi?

Kas tulevikus võime maskides mehi kohata ka seenel olles või mere ääres jalutades? Või antakse hoopis alla ja tegutsetakse edaspidi nii, et seadusega pahuksisse enam ei minda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)