Jüri ja Ülo Tuulik võeti Tähelaeva

Laupäeval salvestas ETV saate “Tähelaev” võttegrupp kirjanikest kaksikvendade Jüri ja Ülo Tuuliku tegemisi-toimetamisi Abruka saarel.

Kuressaares intervjueeris saatejuht Mati Talvik kirjanikke ja nende loomingut hästi tundvaid saarlasi – ajaloolast Bruno Paod ja kapten-kirjanikku Lembit Uustulndi. Telesaate teine osa, kus põhjalikumalt käsitletakse Tuulikute loomingut, võetakse videolindile ETV stuudios 26. septembril.

Saade, mille täpsem pealkiri on “Kahekesi tähelaevas”, jõuab ETV kanalil ekraanile oktoobris või novembris. Oma kodusaarel meenutasid kirjanikud kaamera ees lapsepõlve ja kooliaega.

Augustikuu on väikesaare kirjanikele üldse sündmusterikas olnud. Ülo Tuulik oli üks neist, kes võõrustas saart külastanud president Toomas Hendrik Ilvest. Jüri Tuulik oli samal ajal külas Jurmalas oma loomingu tõlkijal, Läti vabariigi suursaadikul Anna Žigurel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)