Ametikooli lõpetajad istuvad uuesti koolipinki

Kuressaare ametikooli pürgijate hulgas on paarikümne ringis neid, kes on sama kooli kas praegusel või varasematel aastatel juba lõpetanud ning on nüüd otsustanud mõne teise eriala kasuks.

“Mitmed on tulnud näiteks väikeettevõtluse ja ärikorralduse erialale, et saada teadmisi iseendale töökoha loomiseks,” märkis teabejuhti Taavi Tuisk, lisades, et varasemad lõpetanud tulevad õppima ka teisi erialasid, näiteks turismikorraldust.

Taavi Tuisk ütles, et on rääkinud ühe ametikoolis mõni aasta tagasi kokaeriala lõpetanuga ning selgus, et tema tuleb nüüd õppima kunstilist kujundamist, et saadud kokakunstioskusi paremini ära kasutada. “Kokatöö jääb tal aga endiselt põhiliseks,” sõnas teabejuht.

Eilse seisuga oli nimekirjas 387 esmakursuslast. See arv muutub veel kindlasti, sest üksikud õpilased võivad õppima asumise suhtes veel ümber mõelda ning alati on ka neid, kes lisanduvad viimastel päevadel.
Kõige populaarsem eriala on tänavu olnud autotehnik, sinna laekus ligi 60 avaldust. “Algselt kavatsesime vastu võtta ühe rühma ehk 16 õpilast, kuid tulenevalt noorte suurest huvist tegime kaks 18 õpilasega rühma,” märkis ta. Kokaks soovis Tuisu sõnul õppida ligi 50 inimest.

Palju oli tahtjaid ka väikeettevõtlusse ja ärikorraldusse, mõlemasse laekus ligi 40 avaldust. Kuna neid erialasid on õpetatud ka õhtuse ja tsükliõppe vormis, oli siin lisaks äsja keskhariduse omandanud noortele juba tööl käivaid inimesi. Majutusteenindust, mis on põhikoolijärgne eriala, soovis õppida ligi 30 õpilast. Kuna plaanis oli vastu võtta 32, siis praegu on sellel erialal veel vabu kohti.

Tänavu on Tuisu kinnitusel mõnevõrra oodatult ebapopulaarne ehituseriala. “On ju tuntud käibetõde, et kõik ehitajad on praegu töötud, ning noored ei näe seetõttu ehitajaametil perspektiivi,” arvas teabejuht.
Ehituses muutus Tuisu sõnul ka õppekava ja eriala nimetus. Harjumuspärase “üldehituse” asemel on Kuressaare ametikoolis nüüd riikliku õppekava muutusest tulenevalt “kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehituse” eriala, mis ei ole noorte jaoks atraktiivne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)