Amet annab leiba igal ajal (4)

Amet annab leiba igal ajal

 

Amet leiba ei küsi, on ajast aega tõdetud. Ometi on paljud hiljaaegu ametikooli lõpetanud noored pidanud tõdema, et paljureklaamitud kutseõpe ei ole leiba lauale toonud. Majandussurutis on oma töö teinud. Mitmete erialade töömehi ei ole enam vaja.

Kurb küll, sest kolm aastat tagasi ei osanud keegi seda ette näha. Ent sellest hoolimata on ametikoolis õppimine jätkuvalt populaarne. Kool asub ju kodu lähedal, on hea mainega ja tarkuse omandaminegi käib riigi kulul.

Ehituseriala populaarsus on end minetanud, autotehniku oma tõusuteel. Aga oskused, mis omandatud, kuluvad alati kas või enda tarbeks ära. Kes teab, millal majanduse paranedes mitmekülgsete oskustega töömees taas töökohta valida saab.

Toimetus rõõmustab selle üle, et paljud kooli lõpetanud ei jää töötuna norutama, vaid kasutavad juhust ja asuvad riigi kulul mõnda teist eriala omandama. Uute töökohtade loomise lootust annavad need, kes pärast eriala omandamist asuvad õppima väikeettevõtlust või ärikorraldust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)