TTÜ Kuressaare kolledži direktorina jätkab Anne Keerberg

TTÜ Kuressaare kolledži direktorina jätkab Anne Keerberg

 

Tallinna tehnikaülikooli valimiskogu eelistas kahe kandidaadi vahel valides, et TTÜ Kuressaare kolledži direktorina jätkab Anne Keerberg, kes on sellel ametikohal olnud viimased viis aastat.

“Eks mul on ees kolledži arengukava perioodiks 2006–2010 ning üks suur töö on tuleval aastal uue arengukava tegemine. Samuti on käimas kompetentsikeskuse rajamine kolledži juurde ning väikelaevaehituse eriala käivitamine,” tutvustas Keerberg eesootavaid suuremaid tegemisi.

Väikelaevaehituse erialale on tänavu 33 soovijat ning Keerbergi sõnul on juba ammu otsitud eriala, mis oleks omane just saarele. “Kavas on avada ühine õppekava tehnikaülikooli ja mereakadeemia baasil,” rääkis kolledži juht. Tema sõnul on väikelaevaehituse sektor Eesti majanduse mastaabis küll väike, aga kuna see on kontsentreerunud Saaremaale ning meie laevaehitajatel läheb hästi, siis seetõttu on seda kava mõistlik Kuressaares õpetada. Seda enam, et ametikoolis on väikelaevaehitus kutseõppe tasemel juba olemas.

Keerberg rääkis, et kolledž on aasta-aastalt püüdnud korraldada ka paindlikku õppimist. “Kui inimene tuleb ja tal on kunagi miski asi pooleli jäänud, tal on käes peotäis tunnistusi või ta on mingil erialal töötanud ja tal on praktiline kogemus olemas, siis on kõiki neid tunnistusi õppekava täitmise osana võimalik ära kasutada,” selgitas koolijuht, lisades, et sellisel juhul ei pea inimene kogu õppekava läbima, vaid üksnes osa aineid selleks, et diplomit saada.

“Kõikides ülikoolides on nn VÕTA-süsteem seadustatud, aga meie oleme oma kolledžis sellega aktiivselt tegelenud, sest selleks on vajadus olnud,” avaldas Keerberg, kelle jaoks on oluline, et kõrgkool saarel ei oleks ainult õppepunkt, vaid osaletaks aktiivselt ka maakonna arengu planeerimisel ja strateegiate väljatöötamisel.

Nii on hoolega aetud kompetentsikeskuse asja, mis on koostöövõrgustik ning seotud nii väikelaevaehituse kui ka merendusega laiemalt. “Just regionaalse kolledži puhul on lisaks õppe- ja teadustööle äärmiselt oluline kohaliku ühiskonna teenimine,” toonitas Anne Keerberg.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 98 korda, sh täna 1)