SÜG võõrustab ülikooli suveakadeemiat

SÜG võõrustab ülikooli suveakadeemiat

ÕPETAJAD SUVEÜLIKOOLIS: Üks huvipakkuvamaid teemasid oli Anu Virovere ettekanne “Õng või kala”.

Tallinna ülikooli täiendõppekeskus korraldas Kuressaares ligi sajale õpetajale üle Eesti esmaspäevast tänaseni kestva suveakadeemia, mille üldteemad on innovatsioon ja loovus.

“Kuressaare oma väikelinliku rahu ja võimaluste mitmekesisusega on ideaalne paik seminaride ja konverentside läbiviimiseks,” ütles TLÜ täiendõppekeskuse juhataja Ene Käpp, kelle sõnul jäid osavõtjad rahule nii pakutava programmi sisu kui ka läbiviimisega.

Saaremaa ühisgümnaasiumis toimuvas suveakadeemias avatakse loovuse ja innovatsiooni kui mõistete tähendusi ja selgitatakse nende rakendusvõimalusi haridusasutustes.
Programmi ettevalmistuses osalesid peale täiendõppekeskuse TLÜ akadeemiline prorektor Priit Reiska ja koolitaja Anu Virovere. Lisaks Anu Virovere, Tuuli Vellama, Mati Ruuli, Enno Seliranna, Aivar Simmermanni jt loengute oli ette valmistatud mitmekesine kultuuriprogramm.

Nii esines esmaspäeva õhtul ehk nädal enne Molotovi-Ribbentropi pakti 70. aastapäeva Kuressaare kultuurikeskuses saalitäie kuulajate ees kirjanik Ülo Tuulik teemal “Armastus ajaloo vastu”. Samuti tegutsesid esmaspäeval loovtegevuse töötoad kohalike õpetajate Kaie Kesküla, Tiia Küti ja Maret Õunpuu juhendamisel. Suurt huvi näitasid akadeemias osalejad üles linnaekskursioonide vastu, mida giidisid Bruno Pao ja Anne Noot.

Teisipäeva õhtul toimus piknik Kuressaare linnuse Põhjabastioni juures, kus muusikat tegi noor akordionist Aivo Põlluäär. Hiljem sai linnuse kapiitlisaalis nautida õhtumuusikat Kuressaare muusikakooli noortelt viiuldajatelt õpetaja Laine Sepa juhendamisel. Üle Eesti kokkutulnud lasteaia- ja kooliõpetajaid ning haridusasutuste juhte tervitas enne viiulikontserti linnapea Urve Tiidus.

TLÜ täiendõppekeskuse suveakadeemia üks eripära seisneb selles, et erinevad sihtrühmad (lasteaiaõpetajad, aine- ja klassiõpetajad, klassijuhatajad ja haridusasutuste juhid) on kokku viidud ühe katuse alla. Igal aastal toimub suveakadeemia erinevas paigas, kus lisaks akadeemilisele õppele on võimalus tutvuda selle koha haridus- ja kultuurilooga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)