Metallivargad raiusid Säärel voolu all olevat juhet

Kolmapäeva pärastlõunal kuulsid Sääre ajalootoa lähedal tööd tegevad Saaremaa muinsuskaitse seltsi esimees Tõnu Veldre ja MTÜ Saaremaa Linnuklubi juht Mati Martinson endise piirivalvekordoni alajaama juurest imelikke kolksatusi.

“Kuna tuul tugevnes, siis arvasime, et midagi on hoone küljest lahti tulnud ja torm peksab seda nüüd vastu seina. Läksime vaatama. Kõik paistis korras olevat. Ühtegi inimest ka näha ei olnud. Kui aga õhtul majades valgus sisse lülitati, siis kadus vool ära. Elektrik kontrollis nii kilpi kui ka kaablit ja avastas, et kilbi juurest oli voolu all olev kaabel poolenisti läbi raiutud,” rääkis muinsuskaitsja.

Veldre arvates õnnestus metallivarastel neid nähes peitu pugeda. Samal päeval olid aga sõrulased mujalgi näinud kahtlasi mehi ringi liikumas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)