Vastukaja: “Bussijuhid on meil tublid”

Oma Saar, 13. juuli
internetikommentaar

1IIBSApea
Bussijuhid on tõesti toredad asjalikud mehed, vähemalt need, kes seoses vedaja vahetamisega nüüd Harjumaa Liinides töötavad. Lisaks asjalikkusele on nad ka hea huumorisoonega. Üks püsireisija tögas bussijuhti, et uues firmas on talle ainult pool bussi antud. Bussijuht polnd ka suu peale kukkund ja vastas: “Mul veel vedas, mõni mees sai ainult kolmandiku või veerand bussi!”

Seoses uue vedajaga on “toredad” segadused, näiteks ühtepidi sõites oli pilet endise 10 krooni asemel 11 ja teistpidi 9 krooni. Noh, see ümardati ilusasti 11 krooni peale nüüd. Olen paar korda bussist maha ka jäänud. Esimest korda juhtus asi nii, et kuna ei teadnud täpselt, millal buss väljub, siis läksin peatusesse 20 minutit varem.

Buss tuli tavaajast 15 minutit hiljem ja sõitis peatumata mööda – bussijuht kummardus ettepoole ja laiutas käsi –, buss oli täis. Ettepoole kummardus ta seetõttu, et sirge seljaga ei oleks saanud käsi laiutada – buss oli nii täis. Uued Harjumaa Liinide bussid on kahjuks veel lisaks nii kitsad, et kui mina olen oma gabariitidelt “Harjumaa keskmine”, siis minust laiemal inimesel on raske bussi siseneda, kuna kõik on nii kitsas, ja samas minust pikem inimene lööb oma pea vastu bussijuhi peeglit ära.

Ehk tuleb soe talv ja pääseb bussi ka ilma kasukat bussipeatusse jätmata. Suurim puänt oli aga ühel hommikul, kui bussijuht sõitis kahe peatuse vahel ca 30 km/h ja järgmise peatusevahe paarutas nii mis hull. Üks reisija küsis, et kas bussijuht on täna purjus? – “Ei, täiesti kaine, aga proovin täna uue graafiku järgi sõita.” Vaatasin siis maavalitsuse lehelt neid graafikuid – Tule, taevas, appi!!! Oma Saar saab “austusest lehelugejate vastu” kirjutada uue kirjutise stiilis “Saare maavalitsus mängib Ruhnu laevaliinil inimeludega”.

Saare maavanema korraldusega nr 644 on kinnitatud selline ajagraafik, mille põhjal peab liinibuss sõitma näiteks ühe minutiga Kuressaare bussijaamast linna teise otsa Lossi ja Pargi tänava risti. Võib-olla on tegu inimliku eksitusega ja kuna Saaremaa rallil jääb Oriküla katse ära, siis maavalitsuses kinnitati heas usus ekslikult Saaremaa ralli Kuressaare katse legendi. Ei tea, ootame need esimese septembri liinidemuudatused siis ära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)