Saarlaste vara sundmüügid koguvad hoogu (3)

Kohtutäiturid panevad järjest enam müüki võlgadega kimpus saarlaste kinnisvara ning juba on tekkinud ka esimesed konfliktid vanade ja uute omanike vahel.

Oma Saarele teadaolevalt on ühe juulis täituri poolt maha müüdud Kuressaare korteri endine omanik pidanud uue omanikuga maha mitu tulist sõnasõda. Vaidluste sisuks on nii endiste elanike õigus korteris mõnda aega veel elada kui ka lihtsalt emotsioonide pinnalt tõusnud tülid.

Augustis on kohtutäitur Svetlana Põld müüki pannud näiteks Orissaares asuva kolmetoalise korteri, mille omanik jäi hätta Saare Finantsilt võetud laenu tasumisega. Korteri alghind on 105 000 krooni.

Enampakkumisel on ka Kuressaares Suur-Sadama tänavas asuv korter, alghinnaga 585 000 krooni. Korterile seatud hüpoteegid viitavad BIG pangast ja Swedbankist võetud laenudele. 350 000 kroonise alghinnaga on müügis Vana-Roomassaare tänavas asuv kolmetoaline korter, millel hüpoteegid on seatud SEB panga kasuks.

Täiturite vahendusel on müügis ka hulgaliselt Saaremaa ja Muhu kinnistuid, mille arendajad on võlgades või pankrotiseisus. Näiteks on enampakkumisel Pöide vallas Kõrkveres asuv külmhoone, alghinnaks 4 miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)