Saaremaa jalkapoisid viisid vutistaarid Sajandi mängule

Saaremaa jalkapoisid viisid vutistaarid Sajandi mängule

STAARID JA SAARLASED: Enamik poisse andnuks vist ükskõik mida, et Karmo Paju (vasakul) ja Mairo Miili asemel olla. Ei avane ju iga päev võimalust seista maailma ühtede suuremate jalgpallistaaride Luís Fabiano (9) ja Kaká kõrval.

Üksteist noort Saaremaa jalgpallurit juhatasid üleeile õhtul väljakule maailma vahest kuulsaima jalgpallikoondise. Teist samapalju saarlasi võis Eesti-Brasiilia mängule eelnenud tseremoonial näha lipukandjate rollis.

“Eks ma ikka väristasin ka natuke,” kinnitas Oma Saarele Karmo Paju, kes jalutas 8500 pealtvaatajaga täitunud A.Le Coq Arena tribüünide ette Luís Fabiano kõrval. Eriti uhke oli poiss, et just temaga väljakule tulnud mängija lõi eestlastele 0 : 1 kaotusega lõppenud mängus ainsa värava.

Saaremaa noored jalgpallurid said Eesti-Brasiilia mängus maskottide ja lipukandjatena osalemise au hea mängu eest Tuule Grupi turniiril. Suurem osa poisse õpib Kuressaare vanalinna koolis ja Saaremaa ühisgümnaasiumis, kuid tunnustuse teeninud häid mängijaid oli ka teistest maakonna koolidest.

Paduvihmas toimunud mängueelsele tseremooniale eelnes pooletunnine harjutamine, kus seletati ära, mida poisid peavad tegema, ning prooviti õige väljakule tulemine ka mõned korrad läbi.
“Kõik oli teada, kuhu minna. Kolm korda tegime läbi, ja oligi selge,” rääkisid poisid ise, kinnitades, et eksimine oli nende puhul välistatud.

Meeskondade väljakule toomine kulgeski viperusteta. Poisid panid hea mulje ja asja õnnestumise nimel omalt poolt ka veidi juurde. Nimelt laulsid pea kõik 11 noort saarlast koos rahva ja Lenna Kuurmaaga kaasa mängu eel kõlanud hümni. Kui Kuressaares toimuvatel pidulikel rahvaüritustel võib hümni kaasalauljaid kokku lugeda kahe käe sõrmedel, siis jalgpallipoiste jaoks oli hümni oskamine iseenesest mõistetav.

“Eesti hümn peab kõigil peas olema,” panid poisid imeks, miks neid hümni laulmise eest kiideti.

Pikemalt loe noorte saarlaste osalemisest Sajandi mängul homsest lehest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)