Koolitoetus ei saa olla maitseküsimus

Koolitoetus ei saa olla maitseküsimus

 

Augustikuise lastetoetusega koos tänavu koolitoetust ei saa – raskustes olev riik on teinud sellise valiku. Omavalitsused on leidnud erinevaid moodusi, kuidas koolilapsi toetada: kas ranitsaraha või suurte perede koolitoetuse näol või abi saab avalduse alusel.

Iseenesest ju positiivne, ent kui vaadata summasid, mis välja käiakse, kerkib küsimus, mille järgi on toetusesumma välja rehkendatud. Kas on arvestatud loogikat “abiks ikka” või on kokku löödud kooliõpetaja nimetatud koolitarvete maksumus?

Meie vallad ei ole nii erineva tulubaasi ja elanike arvuga, et üks toetuseliik saaks kõikuda 800-st 2500 kroonini, nagu on selgunud ranitsatoetuse suurusest.

Riigilt tahaks aga teada, kas pelgalt emapalgaga on võimalik laps üles kasvatada. Seda enam kui koolitarvetele tehtava kulutuse näol on seesama riik pannud kaudse maksu lapsevanematele. Teame ju kõik, et koolis käimine on lastele kohustuslik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)