Torgu pensionär asutas tuletõrjeühingu (1)

Pensionär Luule Aadussoo asutatud mittetulundusühing Turvaline Sõrve annab Torgu valla vabatahtlikule tuletõrjekomandole võimaluse jätkata.

“Ega me saa siis ootama jääda, kuni äkki midagi suurt plahvatab ja Sõrve maha põleb,” ütles Oma Saarele MTÜ Turvaline Sõrve asutaja Luule Aadussoo.
Aadussoo sõnul ajendas teda mittetulundusühingut moodustama eelkõige Torgu abikomandost järele jäänud tuletõrjeauto, mille päästeamet oleks muidu Sõrvest ära viinud.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe ütles, et päästeamet lõpetas Torgu vabatahtliku abikomandoga ametliku koostöö paar kuud tagasi, sest Eesti riik ei näe selles piirkonnas abikomando olemasolu ette.
“Olen Torgu osas juba paar-kolm aastat oodanud ja lootnud, et tekib mingi partner, kellega saaks päästealast koostööd seaduslikel alustel edasi teha, aga pikka aega see ei õnnestunud ja kogu päästealane tegevus kippus seal lõppema,” kõneles Lindmäe, tunnistades, et tegelikult oli talle juba ammu Pärnust käsk antud tuletõrjemasin Torgust ära tuua.

Lindmäe rääkis, et nüüd annab Lääne-Eesti päästekeskus 1981. aastal ehitatud tuletõrjeauto MTÜ-le tasuta üle. Vabatahtlike tuletõrjujatena jätkavad Torgu abikomando senised pritsimehed eesotsas Luule Aadussoo abikaasa Peeter Aadussooga.

Päästeamet hakkab MTÜ-le maksma auto hooldamise ja tegevuse arendamise toetust ning tasu väljasõitude eest. Tuletõrjeauto esmane tegevuspiirkond on Torgu vald, kuid suuremate tulekahjude korral võidakse Torgu mehed kaasata ka Salme valda abistama.

Vabatahtlikud pritsumehed on mittetulundusühinguid loonud mujalgi Saaremaal, kuid Torgu vallas on see äärmiselt oluline, kinnitas Margus Lindmäe. “Nagu Abruka puhul, jõuame me ka Torgusse kohale siis, kui on nõksu hilja,” lausus Lindmäe.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)