Saaremaa naised stardivad Erna retkel neljandana (1)

Rahvusvahelisel sõjalis-sportlikul võistlusel Erna Retk 2009 stardivad Saaremaa naiskodukaitsjad homme neljandana. Varem Saaremaalt ühtegi võistkonda sellel maailmas üheks raskemaks peetaval retkel osalenud ei ole.

Saarlastega võistlustele kaasa minev Kaitseliidu Saaremaa maleva instruktor Raivo Paasma kinnitas, et tüdrukud on trenni teinud kogu suve: “Niipalju koos, kui see on võimalik, sest üks naiskonna liige, Tiiu Naagel, õpib näiteks kõrgemas sõjakoolis ega ole kogu aeg kodusaarel.” Paasma lisas, et kogu võistkond on positiivselt meelestatud ning annavad igal juhul rajal endast parima. “Usun, et nad kindlasti lõpetavad,” sõnas ta. Lisaks Naagelile kuuluvad saarlaste võistkonda Heli Armus, Aune Surva ja Aire Pahapill.

Instruktori sõnul tuleb kõigil võistkonna liikmetel rajale kaasa võtta vähemalt 15 kg varustust, ainuüksi automaat kaalub sellest 5 kg. Võistlus ise algab traditsiooniliselt dessandiga Salmistu rannas homme kell 16.
Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik major Toomas Luik soovis võistkonnale head vastupidamist ja jaksu, öeldes, et kerge neil rajal olema ei saa: “Ehkki trassi pikkus on lühem, võib arvata, et seda enam pannakse rõhku ülesannete täitmisele.”

Saaremaa naiskodukaitsjad said õiguse Ernal osaleda, kuna olid mai alguses Valgamaal toimunud Eel-Erna võistlusel parim naisvõistkond.
Saaremaa naiskodukaitsjaid osaleb ka tänavuse Erna retke korraldamisel. Nii on kolm naist (Angela Au, Svetlana Ignatjeva ja Galina Latkina) ametis võistluste köögipoolel – nimelt on traditsiooniks saanud, et Naiskodukaitse välikokakursus saab oma kursuse nädalase praktika just Erna retkelisi toitlustades. Esmaabiülesandeid aitab aga rajal koostada Ene Vokk. Erna Retk 2009 lõpeb laupäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)