Ema ja tütre ühisnäitus “Merepiir” Kuressaare kunstistuudios

Eelmisel kolmapäeval avati Kuressaare kunstistuudios tekstiilikunstnik Elna Kaasiku ja tema maalijast tütre Maali Roometi ühisnäitus “Merepiir”.

Elna Kaasik on Kuressaares kunsti näitamas käinud ennegi, 1998. aastal näitusega “Meretee”. Näitusega, mida sai näidatud ka Skandinaaviamaades. Siis küll üksi. Seekordne näitus on erakordne. Kaasiku enda tekstiilid on taustaks tema tütre Maali Roometi mereteemalistele õlimaalidele.

Ema ja tütre käekirjas on palju ühist joont. Mõlema kunst on väga puhas ja värvikasutus tasakaalustatud. Kaasiku tekstiil on esteetiline ja diskreetne, Roometi maalilaad naiselikult tundlik. Roometi puhul on huvitav ka see, et tüdruk maalib näppudega ja mitte tavapäraselt pintsliga. Merd maalima õpetas ema, kuna tekstiili kõrvalt maalib ka tema merd. Kes teab, millal on oodata ühisnäitust, kus mõlemad on maalijatena esindatud. Elna Kaasik: “See esimene näitus ei jää kindlasti viimaseks.”

Näitus on tõesti hea ja stiilipuhas. Selge ja põhjamaine. Tekstiili punane värv mängib mustaga, stiilne mariinsinine täiendab valget. Maalidel omakorda on kord sulnis, siis tüüne ja karge meri. Kindla ja korrektse vormiga tekstiil raamistab või pigem komplimenteerib õrna ja tundliku meremaali. Ilus. Ideaalne näitus väikesele saareriigi mereäärsele linnakesele.

Näitus “Merepiir” jääb Kuressaare kunstistuudios avatuks 15. augustini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 61 korda, sh täna 1)