Aivar Mäe: Eesti Kontsert enam Saaremaa Spaga koostööd ei tee, see on nagu aamen kirikus! (28)

Aivar Mäe: Eesti Kontsert enam Saaremaa Spaga koostööd ei tee, see on nagu aamen kirikus!

MUSTA PESU PESEMINE: Fernelius demonstreerib tema sõnul niinimetatud kunstiinimeste poolt lõhutud, rikutud ja WC potti visatud rätikuid. “Hotellis Saaremaa Valss korraldasid hr Aivar Mäe külalised kahel ööl öö läbi kestnud ürituse, mis lõppes turvafirma kohaletulemisega,” ütles Fernelius pressile saadetud teates.

Saaremaa ooperipäevade korraldaja Aivar Mäe plaanib teravaks kiskunud tüli Kuressaare sanatooriumiga viia tarbijakaitsesse.

“Siin on tegemist pettusega ja pettus tuleb päevavalgele tuua ja neid inimesi, kes on petnud, tuleb karistada,” ütles Aivar Mäe ooperipäevadel Saaremaa Spa hotellides toimunu kohta. AS-i Kuressaare Sanatoorium juhatuse esimehe asetäitja Frey-Christian Fernelius ei näe hotelli tegevuses süüd: “Kui härra Mäe arvab, et me oleme rikkunud lepingut, siis ma tahaks seda ka näha mustvalgel.”

Tüli Saaremaa Spa Hotellide ja Saarema ooperipäevade korraldaja vahel lahvatas, kui Saaremaa Spa Hotels oli sunnitud osa ooperipäevade esinejaist majutama ümber teistesse hotellidesse, kuna neil tekkis topeltbroneering. Ferneliuse sõnul oli viga tingitud arvutisüsteemis tekkinud rikke tõttu. Aivar Mäe väitel ei ole aga tegelikult mingit riket olnud. See on täielik väljamõeldis, ütles Mäe.

Küsimus oli rahas?

“Rahaahnus oli see, mis ajas praegu selle upakile ja pigem nad kaotavad kui võidavad,” ütles Mäe majutustüli kohta. Neil oli kasulik meid välja tõsta ja võtta neid, kes rohkem maksavad. Kõik hotellid, mida meile pakuti, olid madalamates hinnaklassides, ütles Mäe, naerdes väite üle, et inimeste ümbermajutamine Spa Hotellidele kallimaks kui oma majades maksma läks.

Ferneliuse sõnul oli lepingus kirjas, et majutuskohtades võib esineda muudatusi. “Tegelesin küsimusega terve nädalavahetuse,” rääkis Fernelius, “kui üks probleem on lahendatud, siis leiti ka uus probleem. Millal ei ole fööni toas ja… mina küll ei tea sellist lepingupunkti,” ütles Fernelius.

Mäe: Fernelius valetab

Mäe ei ole rahul AS-i Kuressaare Sanatoorium ja selle juhtivate töötajate käitumisega. “See on tegelikult äärmiselt alatu, sellise ärieetikaga firma kaua eksiteerida ei saa,” ütles Mäe, lisades, et vähemalt niikaua küll, kuni Fernelius seal tegutseb. “See on uskumatu mees, kui hästi ta valetada oskab. Igal oinal on oma mihklipäev,” ütles Mäe. “Mina ei ole jumal ega kohus, aga kõik leiavad oma teenitud palga.”

Suusõnaline leping ei kehtinud

Frey-Christian Ferneliuse sõnul oli hoopis Aivar Mäe lepingut rikkunud osapool. “Mina olen soomlasena aru saanud ka sellest, et leping on siduv, kui see on suuline,” ütles Fernelius, kelle sõnul lubati sanatooriumile vastuvõttu Rüütli hotellis, mida ei toimunud.

“Siis reklaamitakse ühte teist hotelli nagu ooperipäevade peasponsorit ja peakeskust, aga see, kes majutas inimesed võileivahinnaga, no kas meid tänati, mind küll ei ole keegi tänanud, solvata saime sealtpoolt jah,” oli Fernelius pahane. “Siit tuleb küsimus, kes siis röövlikapitalismust teeb ja kes siin ärieetikast kinni ei pea,” ütles Kuressaare Sanatooriumi juhatuse aseesimees.

“Kes on kasvanud üles vabas lääneriigis, kes on kasvanud plaanimajanduses siin, Nõukogude Liidus. Mina olen kristlane ja mina olen sügavasti solvunud,” ütles Fernelius, pidades hoopis Mäe ärieetikat vääraks.  
 
Esinejad ootasid sauna

Aivar Mäe ei pea koostöö jätkumist Saaremaa Sanatooriumiga enam võimalikuks. “Ma loodan, et ka mitte ükski külaline sinna ei lähe,” ütles Mäe, kelle sõnul kahjustas intsident kindlasti Eesti Kontserdi mainet. Tema sõnul on nüüd Saaremaa ooperipäevad oma esinejaid petnud, kuna lubas neile spaa- mõnusid, aga kõik seda ei saanud. “Väike rosin ongi see, et saab kasutada Saaremaa spaad, sauna, protseduure, hotellimõnusid,” ütles Mäe. Ilma selleta oleks väga raske kedagi üldse puhkuse ajal välja ajada, lisas ooperipäevade korraldaja.

Ferneliuse sõnul on kaebused jõudnud temani vaid Mäe kaudu, mitte klientidelt, samas käis Ferneliuse jutu kohaselt hotellis ka üks diiva ja ütles, et tema ei jää Rüütli hotelli ja ütleb, et see on pioneerlaager ning ei vasta mitte mingisugusele tasemele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 116 korda, sh täna 1)