Lugeja kiri

Eelmisel suvel ilmus maakonnalehes teade lähenevast line-tantsupäevast. Mõni päev hiljem peatus Piipuu talu värava taga auto, millest väljujad soovisid osta hanesid. Pererahvas ei osanud esialgu asjast midagi arvata, viimased haned said juba aastaid tagasi ära söödud.

Abiks ei tulnud ka väide, et ajalehes olevat olnud kuulutus. Kui nõutu ostja teatas, et isegi pilt oli kuulutuse juures, meenus peremees Raivo Tammele, et line-tantsu jutu juures oli pilt hanedest – tantsitakse ju line-tantsu hanerivis. Haned jäid tookord saamata ja soovitame kõigil jutud ikka korralikult läbi lugeda, sest pildid võivad olla illustratiivsed ehk petlikud.

Laimjala valla Aaviku küla Piipuu talus ei müüda hanesid, kuid pühapäeval, 26. juulil kogunesid sinna juba neljandat korda maakonna line-tantsijad, et moodustada hanerivid ja pidada maha üks korralik tantsupäev. Ilmataat on tantsijate ettevõtmist Aaviku kiigeplatsil igal aastal soosinud.

Kell 12 säras taevas päike ning tantsupäeva juhatasid sisse Piipuu talu perenaine Maire Tamm ja päeva eestvedaja Eve Kuningas. Päeva jooksul tantsiti 45 tantsu, mõnusat päeva nautisid ligi 60 tantsijat ja pealtvaatajat. Vahepeal tehti pilti, söödi värsket runnakat ja perenaise küpsetatud kooki.

Päeva lõpus tänati abilisi – nagu alati. Tantsijate kõige suurem tänu kuulub Piipuu talu pererahvale: Maire, Raivo ja Meren Tammele, samuti nende kodus suvitavale Tartu kristliku noortekodu kasvandikule Rauno Leppikusele.

Line-tantsupäev on tuntud ka väljaspool maakonda. Eelmisel aastal leidsid koha üles tantsijad Elvast ja Lätist, sel suvel seisid jalgratastega soomlased värava taga juba päev varem. Kohtume siis järgmisel aastal juubelihõngulisel line-tantsupäeval Laimjala vallas, Aaviku kiigeplatsil juulikuu viimasel pühapäeval – nagu alati!

Eha Ennemuist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)