Kokkutulekute aeg, ka Kavandi kandi küladel

Kokkutulekute aeg, ka Kavandi kandi küladel

 

Suvi on liikumise ja kokkusaamiste aeg. Korraldatakse suvepäevi, käiakse reisimas ja ikka ning ikka on hinges miski, mis just suvel kutsub vaatama tagasi oma juurte ja sünnikoha poole.

Praegu, mil majandus on teinud kannapöörde, torkab see veel iseäranis tugevalt hinge – ikka selleks, et kohtuda lähedastega, tuttavatega, lapsepõlve mängukaaslastega. Käia vanadel radadel, kus ehk ammu pole olnud võimalust käia ja, mis salata, lasta end lõdvaks ja tunnetada oma kodukoha ja lähedaste kaitset.

Kokkutulekuid hulgi

Sellel suvel on märgata iseäranis palju kokkutulekuid erinevais Saaremaa paigus. On neid, kes taas üle viie aasta kokku tulemas ja on ka neid, kes planeerimas oma esmakordset kokkusaamist kodukandi rahvaga. Tahetakse kokku tulla ja tahetakse korraldajate poolt pakkuda tunnet, mida ehk igapäev kogeda ei saa.

Tahetakse korraldada midagi seesugust, mis ühendab inimesi samavõrd kui see side oli aastaid tagasi, mil oma lapsepõlvekaaslastega kodukohta avastati. Korraldamise juures ongi vast olulisim aspekt rahva ühendamine ja tegevuse pakkumine nii, et oleks võimalus nii omaette vanu aegu meenutada kui ka seltskondlikult lävida.

Ühe analoogse kokkutuleku korraldamise juures olen isegi. Pea mõtteid täis, mida, kuidas ja mis ajal, et igavust ei tekiks, et üleliia üle ei organiseeriks, et kõhud oleks täis, et lõbus oleks ja sotsiaalne suhtlusvõimalus tekiks.

Kavandi kandi selts Orissaare vallas on korraldamas oma järjekorras teist kokkutulekut, sest möödunud on viis aastat viimasest kokkusaamisest. Kokku on tulemas Kavandi kandi üheksa erinevat küla – Kavandi, Rauguküla, Hinduküla, Randküla, Rannaküla, Võhmaküla, Järveküla, Suur-Pahila ja Väike-Pahila küla endised ja praegused elanikud. Kokku tullakse 22. augustikuu päeval.

Tegemist on kõigile

Terve päeva jooksul on kõigil osalejatel võimalik anda oma panus kokkutuleku vaiba kudumisse, mille kudumist jätkatakse igal kokkutulekul ning iga kootud triip saab sildistatud kuduja nimega.

Korraldusmeeskond on olnud tubli ning ühel meelel kokku pannud päevaprogrammi, kus mõeldud nii lastele kui täiskasvanuile. Toimuvad külavanemate võistlused, küladevahelised võrkpalli- ja teatevõistlused, olemas on kultuuriprogramm, tantsumuusika ja ka kõhutühjuse pärast ei ole vaja muret tunda.

Oodatud on muidugi ka kõik toetajad ja annetajad, sest teadagi on kulutused alati suuremad kui reaalne number seda määrata suudab. Kuigi väheusutav, et kellelgi hetkelises majandusruumis niiväga sellist tahtmist tekiks, oleme ometigi avatud kõigile pakkumistele selleks, et pakkuda ka vaesel ajal parimat ja rahuldavamat õlg-õla tunnet.

Koosolemise ja koostegemise rõõm on üks äraütlemata ja sõnulseletamatu tunne. Võtame siis sellest vähesest suveajast, mis meile siin Eestimaa pinnal antud, kõik, mis võimalik ning külastame oma kodukohti, kodukante ja lähedasi ning ammuseid sõpru.
Kohtumiseni kokkutulekul!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)