Üheksandad Illiku päevad said ajalooks (1)

Orissaares reedel ja laupäeval toimunud Illiku päevade avalöögi andis isetehtud veesõidukite veeralli, idee autoriks Enda Juht.

Žürii koosseisus Eevi Männik, Anu Viljaste, Ivar Ansper hindas esmakordse veeralli võitjaks võistkonna Bocker (Riivo Oks, Kaupo Tüür ja Rein Ling), kes sai auhinnaks lõbureisi Orissaare gümnaasiumi õppelaeval Aurelia.
Kuue võistkonna alustest tunnistati atraktiivseimaks MTÜ Hea on olla (Maigi Ruttu, Tarmo Ruttu, Tom German, Indrek Aer, Karin Šuprudko ja Ege Luts) Diivan-aurik.

Reedeõhtune pidu jätkus paadivabriku majas, kus esinesid DJ Oskar (House), Paap (Minimal), Marja (Dubstep), Ru 2 (Drum’n’Bass), nn suurel laval laulsid Marco ja Maasi poisid.
Laupäevane põhisündmus oli arvult 16. üle Väikese väina ujumine, mille peaauhinna – 10 000 krooni Saaremaa Seppadelt – viis koju 19-aastane Johan Rohtla Viimsi ujumiskoolist.

Üsna ekstreemsetes oludes ajaga 30.20 Vahtnast Illikule ujunud noormees sõnas, et ümberringi sähvivad välgud innustasid: “Mõtlesin ainult seda, et kiiremini finišisse jõuda.” Kokku osales 111 ujujat, nende hulgas ka kümmekond saarlast ja muhulast.

Ujumisvõistluse peakohtunik oli Peep Kesküla. Võistluse mõtte algataja on Aare Uustalu, organisaator Eino Kirs, kes ka ise tänavu 16. korda üle väina ujus. Kirs sõnas, et nende aegade jooksul on kõike olnud: “On olnud tormi ja on ka nii olnud, et stardis sajab vihma ja lõpus paistab päike. Loodusega on nii, kuidas juhtub. Võistluse üks põhihing on Raimu Aardam, kes meid ülimalt lahkelt vastu võttis ja ilma kelleta ei saaks mitte midagi,” kiitis ta.

Tiit Uspenski juhendamisel toimusid laupäeval pimevõrkpall ja topsijalgpall. Andre Kuntsel korraldas kolmandat korda triatloni, kus oli vaja ujuda 350 meetrit, sõita 15,5 kilomeetrit rattaga ja 5 km joosta. Triatloni võitis meestest Villu Vakra ja naistest Liina Saar. Autasustamise vahepeal mängisid paadikuuris trumme Jarmo Moilaneni trummilapsed ning trummi said mängida kõik huvilised, kellel pillimängusoov. Lastele tegi terve päeva näomaalinguid Hank.

Laupäeva õhtut sisustasid räpipoisid Pärnust ja Kuressaarest, Aspiration Orissaarest ning Respekt ja DJ Kaska.
Tänavu ja ka edaspidi korraldab Illiku päevi seltsing MTÜ Hea on olla. Seltsi juhatuse liige Maigi Ruttu ütles, et nii suuremahulist üritust tegid nad esimest korda. “Ettevalmistused kestsid mitu kuud, algsed plaanid olid suuremadki,” rääkis Maigi, lisades, et järgmisel, juubeliaastal läheb kindlasti paremini ja sujuvamalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)