Ametikoolis on tung autotehniku erialale

Eilse seisuga oli Kuressaare ametikooli erialadest populaarseim autotehniku eriala, kuhu oli esitatud 45 avaldust. Alaga seotud inimesed ei näe aga uutele õppuritele töövõimalusi.

“Ta on popp amet küll, aga seda tööd lihtne leida ei ole,” ütles sel kevadel autotehniku eriala lõpetanud Henri Nuum. Praeguse majandusliku seisuga saavad vähesed tööle, ütles Nuum, firmad hoiavad ikka oma vanu töötajaid, mitte ei võta uusi juurde.

Sel aastal lõpetas Kuressaare ametikooli 25 auto- ja masinaremonti õppinud noort, erialasele tööle on neist Nuumi sõnul saanud vaid kaks või kolm. Sel aastal on plaanis vastu võtta 16 autotehnikut, ametikooli teabejuhi Taavi Tuisu sõnul on võimalik ka teise rühma lisandumine. Konkurents ühe koha peale on Tuisu hinnangul tavapärasest suurem.

Metra autokeskuse teeninduse juhataja Koit Voojärve sõnul saab nendel poistel raske olema. “Ma ei näe seda kohta,” ütles Voolaid poiste võimalike töökohtadele mõeldes.
“Kool pakub välja erialad, aga ei garanteeri töökohta,” ütles Tuisk, lisades, et kohtade arvu reguleerib ka riiklik koolitustellimus ja eks igaüks tuleb ikka õppima seda, mida ise tahab.

Voojärve sõnul on autoremonditööd praegu veidi vähemaks jäänud, kuid käed taskus keegi ei istu. Noori tööle võtma autoremonditöökojad Voojärve sõnul väga altid ei ole, kuna keegi ei taha oma autoremondile juurde maksta noorte õpiajal tehtud vigu.

Varem väga populaarne olnud üldehitus, uue nimega kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitus noori enam ei tõmba. Esitatud on siiani vaid kuus avaldust. Taavi Tuisu sõnul on ehitusbuum läbi saanud ja tundub, et noorte arvates annab autotehniku eriala kõige paremini leiba.
Kokku on Kuressaare ametikooli siiani toodud 215 avaldust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)