Maavalitsus sõlmis lepingu Harjumaa Liinidega

Kolmapäeval sõlmis Saare maavalitsus lepingu AS-ga Harjumaa Liinid, mille järgi bussifirma hakkab teenindama 1. augustist Sõrve, Salme, Mustjala, Lümanda ja Kihelkonna inimesi. AS-iga GoBus Saaremaa kirjutati leping alla juba 1. juulil.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringu osakonna nõunik Virge Pihel ütles Oma Saarele, et uue liinivõrgu puhul tuleb silmas pidada seda, et kuna see on suuresti teooria põhjal kokku pandud, hakatakse väga praktiliselt selle toimimist jälgima. “Juba sügisel vaatame, mis toimib ja mis mitte ning kuidas parem oleks,” ütles Pihel.

Harjumaa Liinide poolt lepingu allkirjastanud ATKO Grupi juhatuse esimees Margo Tomingas nentis, et nende firma bussid hakkavad sõitma täpselt nii, nagu liinivõrk seda ette näeb. “Liinivõrk on analüüsi põhjal tehtud ning püüame endast anda parima, et ettepanekutele kiiresti reageerida. Oleme planeerinud võimalust kasutada GPRS-i, et täpsustada ja parandada graafikuid,” rääkis Tomingas, kinnitades, et nemad on valmis saarlasi teenindama.

Siiski tunnistas Tomingas, et GoBusi esitatud kaebus riigihankeametile Harjumaa Liinide esitatud pakkumise peale tekitas neil mõningasi komplikatsioone – nüüd tuleb jõud forsseerida ja kiiremini bussid komplekteerida.

“Kindlasti oleks mugavam olnud, kui meil oleks rohkem aega olnud,” nentis Tomingas, kelle sõnul Eesti mastaabiga võrreldes Saaremaa liinide teenindamine nende jaoks siiski väga suur töö ei ole. “Lisaks tulevatele maaliinidele on meil Saaremaal olemas ka Kuressaare linnaliinid ning tellimisveod,” ütles ta.
Bussijuhtide töölevõtmine käib, eesmärgiks on Harjumaa Liinidele leida neid enim Saaremaalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)