Tark teeb ise, mitte ei vahenda

Eesti tööstus on kogu taasiseseisvumise aja peatähelepanu pööranud allhankele ja vahendamisele ning oma tootmine on aasta aastalt vähenenud. Seda enam teeb rõõmu tänane uudis, et OÜ Viru Kaubandus on endistes Nasva Pagari ruumides käima pannud kommitootmise. Eriliselt soojaks teeb uudise see, et tegemist on vanade heade ja nostalgiliste Lehmakese kommidega.

Vaevalt nüüd kommid meie majandust päästavad, kuid on kindlasti on see eeskujuks teistele tegijatele – väärtuse loomine, olgu või kommide näol, on vajalik ettevõtmine. Peale kõige muu on meil (välis)külalistele uhkusega Saarlase leiva ja Saaremaa vorsti kõrvale panna päris oma Lehmakesed. Uhke tunne ju ometi.

Muidugi on allhanke ja vahendamisega tegelemine kergem, kuid kas keegi on kunagi mõelnud sellele, kui ühel ilusal päeval on mingil põhjusel piirid kinni ning peamegi hakkama saama vaid eestimaiste asjadega? Mis meil siis süüa-juua-selga panna on? Seda viimast võib igaüks ise poelettidelt uurida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)