Laevad toovad Saaremaale tuntust

Laevad toovad Saaremaale tuntust

 

Laevaehitajad on viimasel ajal ühed silmapaistvamad ettevõtjad meie maakonnas. Võidetakse hange hanke järel ja saarlaste ehitatud laevad on juba mitmete riikide teenistuseski. Kas Saaremaa ja saarlased hakkavad tagasi võitma maailma ühe suurema mereriigi kuulsust?

Igatahes on täna meil lehes jälle lugu saarlaste laevast. Sedakorda jahist, mis pääses kandideerima Euroopa jahi nimele. Laev ise on ehitatud AS Saare Paat meeste kätetööna. Juba sellise autoriteetse tiitli nominendiks olemine on suur au.

Käsil on jahtlaeva ehitamine, millega kavandatakse minna eeloleval sügisel Barcelona messile. Õnnestumise korral loodab firma teha end tuntuks ka Vahemere piirkonnas. Pärast messi antakse saarlaste jahtlaevale ka lõplik hinnang.

Senised testide tulemused on firmajuhi sõnul olnud meeldivad. Toimetus hoiab pöialt ja loodab peagi kirjutada loo sellest, kuidas saarlaste laev valiti Euroopa aasta jahiks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)