Tõukerattaretk Ateenast Saaremaale jõudis lõpule

Tõukerattaretk Ateenast Saaremaale jõudis lõpule

TÕUKERATTURID RIVO, SILVER JA HEIKI: Endile antud lubadused – teha rändajate pubi Seiklusjutte Maalt & Merelt lipuga pildid Euroopa suurima puu ees, Olümpose tipus ja Mutionu baari katusel – said kõik täidetud.

Tormise neljapäeva õhtul kell 18.52 tõukasid 59 päeva Ateenast läbi üheksa riigi Saaremaa poole teel olnud rattamehed Heiki Hanso, Silver Knäzev ja Rivo Aruksaar end Orissaare staadioni väravast sisse.

Mehed tegid naasmise auks viimase sõiduringi ja seiskasid loendurinäidu 3474. kilomeetril.
Päikesepõlenud reisihabemikud said puhkpillimuusika saatel kaela tammepärjad, soojad tervitussõnad ja -meened Orissaare vallavalitsuselt, spordihoonelt puhtad sokid ja saunakülastuse, rahvalt aga lilli, šampust ja maasikaid. “Aitäh, et tulla saite, väga liigutav. Väga lahe,” sõnas Heiki Hanso kümnetele uudistajatele.

“Praegu on mõtted alles segased ja kõik see sada liitrit infot selgineb,” ütles tuntud maailmaräduri Hannes Hanso noorem vend Heiki. “Aga Olümpose mäe tipust ütlesime Orissaare ja saarlaste poolt suured tervitused sinna ülespoole, olime jumalatele päris lähedal, ehkki neid ei näinud. Ja mõne läbitud lõunariigiga võrreldes pole Eesti elu midagi nii hull. Elu tuleb elada täpselt nii kenasti kui ise oskate. Võimalusi on palju, hakkama saab ikka.”
Kolme mehe tõukerattaretk algas 12. mail Kreeka pealinnast Ateenast.

Elina Kalm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 78 korda, sh täna 1)