Sõrulane kutsus madalikule kinnijäänud Dianale abi

Sõrulane kutsus madalikule kinnijäänud Dianale abi

 

Sõrve lähistele madalikule kinni jäänud jahti märganud Lindmetsa küla mees kutsus appi piirivalvurid, kes oma kaatriga jahtlaev Diana välja aitasid.

Saaremaa lähedal madalikule kinni jäänud jahi kohta sai Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja teate teisipäeva pärastlõunal. Helistajaks oli kohalik mees, kes oli jälginud jahi liikumist Lindmetsa küla rannast.
Kui jaht juba mõnda aega oli ühe koha peal seisnud, otsustas mees helistada piirivalvesse, sest talle tundus, et alus oli rannast umbes 3–4 kilomeetri kaugusel madalikule kinni jäänud.

Kuna mobiillevi pole piirkonnas eriti hea, eeldas helistaja, et abivajava jahi meeskond ei saa appikutset edastada. Hädalistele läks appi Kuressaare piirivalvekordoni toimkond koos mootorpaadiga ning Kaunispe sadamast võeti suund hädasoleva jahi poole.
Kell 17.35 edastas merehädas olnud jahi meeskond appikutse ka raadiokanalil. Korrapidaja andis piirivalvetoimkonnale teada, et tegemist oli Vene lipu all sõitva jahiga Diana, mis sattus navigeerimisvea tõttu ranniku lähedal madalikule.

1,8-meetrise süvisega jaht oli tugevalt kreenis ning vajas abi lahti tõmbamisel. Kell 18.45 teatas piirivalvetoimkond, et vabastas kinni jäänud sõiduki madalikult. Kinni jäänud aluse seisukord oli hea ning jaht oli võimeline edasi liikuma omal jõul.

Merevee sügavus sündmuspaigal oli 0,7 meetrit. Puhus mõõdukas edelatuul 8–10 meetrit sekundis, mis lükkas alust rannikuga paralleelses suunas asuvale madalikule.
Venelaste jaht Diana koos seitsme meeskonnaliikmega pardal oli teel Poolast Venemaale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)