Ain Varese digimaalid Kuressaare linnuses

Ain Varese digimaalid Kuressaare linnuses

 

Saarlasest kunstnik Ain Vares avas juulikuu esimesel päeval Kuressaare linnuses oma digimaalide näituse. Tegemist on kristlike piltidega, mida ühendab pealkiri “Sõna Loojalt”. Suurem osa pilte on valminud sel aastal.

Varese esimene kristlik näitus oli samuti Kuressaare lossis, kuid juba 13 aastat tagasi. Ka siis olid inimfiguurid piltidel nägudeta. “Nägusid ei olegi vaja, sest meil kõigil on oma ettekujutused ja eelistused, vastasel juhul läheks sõna jõud kaduma,” märkis kunstnik, kes ise on seotud kristliku nelipühi kogudusega ning on vastavatud väljapaneku maalidele juurde lisanud kirjakohad piiblist.

“Pildid on nii sündinud, et olen sõna lugedes mõtisklenud ning Jumal on mulle selle sõna just nii avanud, nagu olen püüdnud nii hästi, kui oskan, ka maalida.” “Tunnen tõelist rahu maalides, igapäevane disainitöö on ka lõbus, aga see ei ole just see,” lisas Vares.

Kindlasti ei jaluta ükski inimene Ain Varese piltidest niisama lihtsalt mööda. “Eks nende eesmärk olegi see, et nad vaatajat puudutaksid,” avaldas kunstnik. “Kui me mõtleme, et meil on siin maailmas kõik võimalused olemas, aga me ei kasuta neid. Ning siis ühel hetkel oleme siit kadunud ja sealpool ei saa me enam ühtegi otsust teha, kuigi tahaks ehk veel üheks minutiks maa peale, et midagi muuta,” rääkis Vares oma piltide sügavamast mõttest.

Ain Vares on sündinud kunstniku peres, lõpetanud 1985. aastal Tartu kunstikooli. Tema esimene isiknäitus oli kohe samal aastal. Vares on näitustega esinenud mitmel pool nii Eestis kui ka Soomes.

“Sõna Loojalt” jääb linnuses avatuks 28. juulini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 62 korda, sh täna 1)