Sille Väli juhib perearstide kvaliteedisüsteemi

Kvaliteedisüsteemis osalenud 17 Saaremaa perearstist saavutas kõige rohkem punkte perearst Sille Väli.

Kõrgeima võimaliku määraga (koefitsiendiga1,0) lisatasu saab 169 ja koefitsiendiga 0,8 üheksakümmend seitse perearsti, teatas haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel. Kõrgeima koefitsiendi said ka Triin Nirgi, Tiina Tarkin ja Lea Uutsalu ning koefitsiendi 0,8 Reet Aadamsoo, Jaan Kirss ja Kersti Tuuling.

2008. aasta tulemusliku töö eest haiguste ennetamise ja krooniliste haigete jälgimise alal saavad Eestis käesoleva aasta juulis lisatasu 266 perearsti.
Sille Väli ütles Oma Saarele, et kvaliteedisüsteemis osalemine on perearstide jaoks vabatahtlik. Arvestusse läheb nii haiguste ennetamine, krooniliste haigete jälgimine kui ka erialane lisapädevus (s.o rasedate jälgimine, günekoloogilised läbivaatused, kirurgilised pisimanipulatsioonid, erialane täienduskoolitus).

“Siia alla käib nii tervete kui ka haigete inimeste jälgimine, laste vaktsineerimine ja jälgimine, imikute nõustamine, samuti suhkru- ja vererõhuhaigete iga-aastane kontrollimine,” täpsustas Väli, lisades, et terveid üle 40–60-aastaseid inimesi peaksid perearstid kord aastas juba kontrollima. Väli patsientide nimistusse kuulub 2600 inimest.

Saaremaa perearstide kvaliteedisüsteemi edetabelit on varasematel aastatel juhtinud Jaan Kirss ja Tiina Tarkin.

Perearstide kvaliteedisüsteem rakendati 2006. aastal eesmärgiga tõhustada haiguste ennetamist ja krooniliste haigustega patsientide jälgimist perearstide ja pereõdede poolt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 84 korda, sh täna 1)