Saaremaa Tarbijate Ühistu suurendas käivet ja kasumit (10)

2008. aasta majandusaasta aruande järgi suurenes Saaremaa tarbijate ühistu (STÜ) käive 2007. aastaga võrreldes kümne miljoni krooni võrra ning kasum 4,3 miljoni võrra. Ühistu netokäive oli eelmisel aastal 629,3 miljonit krooni ja kasum 6,9 miljonit.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli STÜ-l 1634 liiget osamaksuga 100 krooni ning omakapitali suurus 71,7 miljonit krooni. Omakapitali on 2007. aastaga võrreldes suurendatud 6,9 miljoni võrra.

Kauplusi oli ühistul eelmise aasta lõpu seisuga 29 kauplust, millest 20 asus maapiirkonnas, 8 Kuressaares ja üks Pärnus. Aasta alguses suleti Narva kauplus. Lisaks kuulub ühistule kaubamaja, kondiitri- ja kulinaariatsehh ja võõrastemaja Laura.

Tööd andis ühistu aastalõpu seisuga 465 inimesele. Aasta jooksul arvestati töötajatele töö-, lisa- ja puhkusetasudena kokku 48,8 miljonit krooni.

Käesoleva aasta jooksul plaanitakse tegevusaruande järgi investeeringuid teha 2 miljoni krooni eest. Samas nähakse tarbimise üldise vähenemise ja Maxima turuletuleku tõttu ette käibe langust sel aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 90 korda, sh täna 1)