Leisi päästekomando pääseb sulgemisest

Eile toimunud riigi- ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingu liidu (ROTAL) ja siseministeeriumi läbirääkimistel nõustusid päästjad palkade kärpimisega tingimusel, et koondamisi ja komandode sulgemisi ei toimu selle aasta lõpuni.

Oma Saar kirjutas laupäeval, et kui ROTAL ja siseministeerium esmaspäeval kokkuleppele ei jõua, ähvardab Saaremaad taas kord Leisi komando sulgemine, mis möödunud sügisel ära hoida suudeti.

Siseministeeriumi teatel jõustub päästetöötajate 8% palgakärbe 1. juulist. Töökorralduses selle kollektiivlepingu raames muudatusi ei tule. Küll aga alustatakse päästetöötajate töökorralduse muutmise teemal läbirääkimisi selle aasta 1. oktoobrist.

Siis tuleb taas kõneks ka päästjate nõudmine, et ennistataks varem kehtinud 24-tunnine vahetustega töö.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)