Kuhu minna

Teisipäev, 30. juuni

KINO
Diva kl 17.40 ja 20.10 Terminaator: Lunastus. Ulmefilm. Pilet 50.–

Kolmapäev,1. juuli

KINO
Diva kl 16.40 ja 19.10 Terminaator: Lunastus. Ulmefilm. Pilet 50.–

TANTS
Diva Dj P. Kukk. Tasuta.

NÄITUS
Ajamaja galeriis 20. juuni –19. september Liis Björni (Soome) akrüülmaalid “Maalid/Loitsud”. AvatudE–R kl 8–19 ja L 8–16.

Kuressaare kultuurikeskus kuni 23.juulini Õnne Pärli fotonäitus “Armastatud Afganistan”. Avatud E-R 10–18.

Kuressaare linnuse keldrikorruse näitusesaal 3. juuni – 26. juuli Potaska-potassium (Nuutajärvi seltskond). Eesti ja soome kolme noore klaasikunstniku esimene ühine rahvusvaheline esinemine. Tööde autorid on Toomas Mäelt, Joonas Laakso ja Matti Vilppula.

Kuressaare linnuse kaitsetorni III korrus 1.–28. juuli Ain Vares “Sõna Loojalt”. Näitusele on välja pandud Ain Varese digimaalid.

Kuressaare linnuse kaitsetorni IV korrus 26. juuni – 26. juuli Karl Tihase akvarellinäitus. Näitusele on välja pandud Karl Tihase (1914–2005) loodud akvarellid.
Karl Tihase sündis 27. mail 1914. a Tomski kubermangus eestlastest väljarändajate perekonnas, lõpetas 1945. a Novosibirski Ehitusinstituudi. Pärast Eestisse elama asumist hakkas ta põhjalikumalt uurima siinset taluarhitektuuri, mille eest pälvis ENSV riikliku preemia aastail 1967 ja 1977. Professor emeeritus Karl Tihase töötas Tallinna Tehnikaülikoolis graafikaõppejõuna aastail 1948–1992, sealhulgas kateedrijuhatajana aastail 1952–1986. Eesti kunstiringkondades tuntakse teda aga kui arhitekti, akvarellisti, taluarhitektuuri uurijat ja ehk eelkõige kui Eesti Vabaõhumuuseumi tegusat rajajat. Karl Tihase on raamatute “Eesti arhitektuuri ajalugu”, “Eesti kunsti ajalugu” kaasautor ning monograafia “Eesti talurahvaarhitektuur” ja teoste nagu “Disain” ja “Meenutusi elust, ilust ja Eesti Vabaõhumuuseumi rajamisest” autor.

Kuressaare linnuse kaitsetorni V korrus 17. juuni – 2. august Piret Rohusaar Rütmid, värvid, jazz, armastus… Näitusele on välja pandud Piret Rohusaare loodud maalid.

Kuressaare linnuse kaitsetorni VI korrus 08. juuni–26. juuli Maria Posledova. “Ükskord suvel”. Interpretatsioonid moekunsti ümber.

NÄITUSE AVAMINE

2. juulil kl 16.30 avab Kuressaare Raegaleriis näituse Duologues Taani kunstnik Anders Hjuler (s 1946). Näha saab autori viimastel aastatel valminud akrüülmaale ja installatsioone.

Anders Hjuleri näol on tegemist väga mitmekülgse kunstnikuga, kes alates 1960-ndatest on töötanud visuaalse meedia ja eksperimentaalse skulptuuri vallas. Laiendades oma senist ampluaad seob ta akrüüli lõuendil kokku klaasskulptuuridega ja pastellidega.

Kuressaarde jõuab Anders Hjuleri näitus tänu tema kontaktidele muusik Villu Veskiga ning osalemisele 2008. aasta muusikafestivalil Juu jääb. Töid eelmisel suvel sündinud ühistööst, saab vaadata Raegaleriis juulikuu jooksul. Peale muusikaga seotud loomingu on näitusel Duologue esindatud ka teised teemad: Vee element: Seine’i jõgi; minu isiklik jõgi koos minu unistuste majaga; Põhjala mered; Fääri saarte loodus ja veed; uusaastavastuvõtt mere kaldal; mehe ja naise teema jne. Anders Hjuleri tööd on valminud akrüültehnikas, ta kasutab ka kalligraafia tušši ning erinevaid lõuenditüüpe sh polüesterkangast, mannekeenide käsi ja päid. Avamisel lubab Hjuler korraldada teatud vaimse kallakuga perfomance, kuhu on partneriks kutsunud saksofonist Villu Veski. “Kes teab mis võib veel juhtuda, kui üks taanlane tuleb Taanilinna (Tallinna) ja Kuressaarde”, lubab Hjuler.

Anders Hjuleri näitust Duologues saab Kuressaare Raegaleriis vaadata kuni 30. juulini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)