Saarlased sõitsid Ahvenamaa spordipeole suurte ootustega (1)

Saarlased sõitsid Ahvenamaa spordipeole suurte ootustega

MINEK: Traditsiooniliselt minnakse Saarte mängudele lippude lehvides. Eesti lippu hoiab Sander Suurhans, Saare maakonna lippu lehvitab Raigo Sooär.
Raul Vinni

Meresinistes särkides Saaremaa Saarte mängude koondis alustas eile Kuressaarest pea 16 tundi kestvat reisi Ahvenamaale. Kaasa võeti hulgaliselt häid soove ja lootus naasta mitmete medalitega.

“Ma loodan, et tagasi tulles on Saaremaa medalite arv tunduvalt suurem kui praegu,” ütles Saaremaa delegatsiooni juht Mati Mäetalu üles rivistatud koondisele, kes pärast bussireisi Tallinnasse astuvad Mariehamni sõitva laeva peale.

Ahvenamaa mängud, mis on Saaremaa koondisele järjekorras kümnendad, omavad ka teistsugust sümboolset tähendust.

Nimelt osalesid saarlased esimest korda mängudel just Ahvenamaal. Tookord mindi mängudele oma laevaga Veerelt, rääkis ka sel aastal koondist saatma tulnud toonane delegatsiooni juht Jüri Saar. Ta meenutas, et Eesti vabaks kuulutamiseni oli veel paar kuud aega, kuid mängudel heisati meie medalivõitjate auks juba sinimustvalge.

“Ma ei tea, mis tunne on teil praegu, kuid minul oli siit minnes väga ülev tunne,” ütles samuti saatmissõnu seadnud 1991. aasta mängude kuldmedalivõitja Kalle Laanet ning soovis koondisele kiiret jalga ja külma pead.

Saarte mängudele suunduvasse Saaremaa delegatsiooni kuulub 155 inimest, kellest 124 on sportlased. Mängudel võisteldakse jalgpallis, võrkpallis, korvpallis, kergejõustikus, golfis, judos, tennises, laskmises, ujumises, lauatennises ja purjetamises. Kokku osaleb selleaastastel mängudel üle 3000 inimese 25 saarelt. Mängud kestavad 27. juunist 4. juulini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)