Valjala tähistas võidupüha koos kohaliku Kaitseliiduga (1)

Valjala tähistas võidupüha koos kohaliku Kaitseliiduga

AUSTUST AVALDAMAS: Valjalas Vabadussõja monumendi juures avaldasid kunagistele sõjasangaritele austust Valjala kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad.

Valjala vald tähistas võidupüha taasiseseisvumisaja jooksul esimest korda koos Kaitseliidu kohaliku üksuse ja selle eriorganisatsioonidega.

Lisaks külade spordipäevale pakkus Kaitseliit vallarahvale võimalust kaeda relvanäitust ja osaleda õhupüssist laskmise võistluses. Võidupüha üritused Valjalas kulmineerusid jumalateenistuse ja pärgade asetamisega Vabadussõja monumendile kirikuaias. Teenis kapten Gustav Kutsar.

Kaitseliidu Valjala üksust juhtiva Toomas Kase sõnul võeti kõik ettevõtmised vastu väga hästi ning alles tänavu aasta alguses taastatud kohalik Kaitseliidu üksus on näidanud ennast elujõulisena ja andnud isamaalistel tähtpäevadel vallaelus tooni. Üritustest võtsid lisaks kaitseliitlastele osa ka kohalikud naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad, kõik kenasti oma ilusates vormides.

Rahvast Valjalas võidupüha üritustele jagus. Kui õhupüssist laskmise võistluse tarbeks olid korraldajad valmis teinud 80 tänukirja, siis need said Toomas Kase sõnul ka välja jagatud. “Täpset kätt ja silma proovisid nii kodutütred kui ka eakamad mehed,” kommenteeris Valjala kaitseliitlaste pealik, lisades, et kindlasti andsid üritusele tooni ka väljatoodud militaarne veoauto ja ülespandud sissitelk.

“Kaitseliitlased on ju inimesed meie endi hulgast, oma valla kodanikud,” märkis Toomas Kask, kes kutsub kõikide valdade kaitseliitlasi edaspidi kaasa lööma isamaaliste tähtpäevade ürituste korraldamisel. “Kui president kutsus kõiki inimesi panema lilli oma kodupaigas Vabadussõja mälestusmärkidele, siis sellest vaimust oli ka meie üritus kantud,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)