Mäeker seljatas ministeeriumi kohtus lõplikult (4)

Põllumajandusministeerium jäi kohtuvaidluses Mart Mäekeriga lõplikult kaotajaks, sest tema tööle ennistamise ja sadadesse tuhandetesse kroonidesse ulatuva hüvitisenõude edasikaebust ei võetud riigikohtus arutusele.

Põllumajandusministeerium peab seega Mäekerile maksma 14 kuu palga ja ligi 50 000 krooni tema kohtukulude katteks. Lisaks sellele võib juurde arvestada ministeeriumi enda palgatud advokaatidele läinud raha. “Ma arvab, et need on kolm korda suuremad, kui minu kohtukulud,” ütles Mäeker Oma Saarele.

Kohtuvaidlus Mäekeri ja põllumajandusministeeriumi vahel puudutas mehe vallandamist taimetoodangu inspektsiooni peadirektori kohalt. Tallinna halduskohtus jäi õigus ministeeriumile, ringkonnakohus tegi aga vastupidise otsuse ja ennistas Mäekeri ametisse. See jäi kehtima, sest riigikohus ei võtnud ministeeriumi apellatsiooni menetlusse.
Ministeerium heitis Mäekerile ette, et ta kasutas õigusvastaselt riigi raha tasumaks oma õigusabi eest 10 783 krooni ja määras endale õigusvastaselt tulemustasu 30 173 krooni.

Mäeker vaidles vastu, väites, et teda vallandati otsitud põhjustel. Lisatasu sai Mäeker sarnastel alustel juba aastaid ja riigi raha eest ta endale õigusabi ei ostnud. Mäeker väitis kohtule, et temavastase ristisõja arhitekt oli põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Nimelt said erimeelsused alguse taimetoodangu inspektsiooni auditeerimisest oktoobrist 2007, mil asutus ei nõustunud ministeeriumi auditi süüdistustega ning esitas neile põhjalikud ja põhjendatud vastuväited, mis hiljem leidsid kinnitust kompetentsete organite poolt.

“Ministri reaktsioon oli valuline, eesmärgiks sai mistahes põhjuste otsimine seni head tööd teinud peadirektori karistamiseks,” väitsid Mäekeri esindajad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)