Kuressaare muudab hariduse rahastamismudelit (5)

Kuressaare linn läheb järgmise aasta algusest üle hariduse riiklikule rahastamismudelile. Kehtiv mudel soosis liialt linna suurkoole.

Linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Lea Kuldsepp ütles, et praegune rahastamismudel annab selge eelise kahele gümnaasiumile, samas on kaotajad põhikoolid ja täiskasvanute gümnaasium. Uus mudel peaks kaotama praegu valitseva ebavõrdsuse, kuid võimaldab siiski teha teatud muudatusi, arvestades omavalitsuse eripärasid.

Selliseid muudatusi, mis suurkoolid taas eelisseisu viiksid, Kuldsepa sõnul siiski enam teha ei saa. Samas ütles Kuldsepp, et kõik on mõeldav ja õigustatud, kui see on seaduslik. Kui linna arengukavasse kirjutada sisse, et eelistame gümnaasiume, siis võib seda ka teha, kuid praegu seisab arengukavas, et kõik koolid on võrdsed, selgitas Kuldsepp.

Edaspidi peaks Lea Kuldsepa sõnul rõhuma just põhihariduse rahastamisele ja tugisüsteemidele, kuna põhiharidus on Eestis kohustuslik. Antud hetkel saavad aga gümnaasiumid enim toetust ja algklassid kõige vähem.

Praegune haridussüsteemi rahastamismudel on 12 aastat vana ja Kuldsepa kinnitusel ei ole tema ega ka keegi, kellega ta vestelnud on, seda oma silmaga näinud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)