Juhtkiri: Lüpsjat pole vajagi (2)

Tehnika areng toob iga päevaga uusi üllatusi. Saare maakonnas on nüüd esimene lüpsilaut, kus lüpsjaid enam ei vajata. Tundub mõneti uskumatu, aga Valjala ühistu on sellise farmi rajanud ja näitas seda eile ka kõigile soovijatele.

Üheksa kuud ja lapsuke olemas, tõdes ühistu juht. Vahva tegu, kui mõelda, et vähemalt sama pikalt oleme me kirunud oma viletsat majandusseisu. Tublid tegijad ehitasid aga selle ajaga lauda ja on ka täna veel optimistlikud.
Samas võib öelda, et sellised asjad ei sünni ilma mitme ametkonna koostööta. Ühistu ise, PRIA, Maaelu edendamise sihtasutus, pank, ehitaja. Kindlasti on neid veel. Toimetus soovib kõigile põllumeestele indu, et pidada vastu ajani, mil tootmine end ka ära tasuma hakkab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)