Tallinna Sadam toetab Saarte mängudele sõitu 100 000-ga

Nädala pärast Ahvenamaale Saarte mängudele sõitev Saaremaa esindus sai viimasel hetkel korraliku rahasüsti, kui Tallinna Sadam üllatuslikult rahuldas saarlaste juba eelmise aasta oktoobris esitatud toetuspalve.

Olgugi et sügiseses taotlusvoorus saarlaste soovi ei rahuldatud, öeldi toona, et kevadel vaadatakse taotlus uuesti läbi.

“Arvestades aga seda, mis juhtus kevadel meie majanduse ja riigieelarvega, oli üllatus ja positiivne emotsioon väga suur, kui saime mai lõpus teada, et Tallinna Sadam on meid taas kord toetanud ja lausa samas mahus, mida sügisel taotlesime,” rõõmustas Saarte mängude Saaremaa assotsiatsiooni juhatuse esimees Mati Mäetalu.

Tema kinnitusel vähendas 100 000 krooni toetust oluliselt sportlaste omaosalust.

“Rasketel aegadel on sellises suurusjärgus toetus igati positiivne ning näitab, et ka Saaremaast kaugemal osatakse hinnata Saarte mängude tähtsust meie jaoks,” märkis Mäetalu.

AS Tallinna Sadam toetas saarlaste esinemist ka 2007. a Rhodosel. Siis panustati saarlastele olulisimal spordisündmusel osalemise heaks 75 000 krooni.

Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seli ütles Oma Saarele, et saarlaste jaoks on need mängud ju tähtsad ja praeguses majanduslikus olukorras ei jookse kellelgi toetus mööda külge maha. Seli sõnul on Saaremaa Tallinna Sadama jaoks tähtis ka seetõttu, et siin asub süvasadam ja antud toetuse abil saab Saaremaad kindlasti ka reklaamida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)