Oma Saar kutsub arutelule

Ajaleht Oma Saar, raadio Kadi ja SA Turvaline Saaremaa kutsuvad homme Kuressaare kuurhoonesse arutelule teemal “Kuidas ise teha riiki paremaks”.

Oma Saare peatoimetaja Tiina Luks ütles, et konverentsil, kuhu on kutsutud omavalitsusjuhid, külavanemad, seltside juhid ja muidu toredad inimesed, kirutakse võib-olla ka riiki, kuid see ei ole põhiline.

Tema sõnul on arutelu eesmärk julgustada inimesi ise midagi ära tegema. “Alati ei pea ootama, millal müstiline keegi kusagil meile ütleb, mida tegema peab ja kuidas,” märkis Oma Saare peatoimetaja, lisades, et külaseltside ja kodanikeühenduste positiivsete näidete abil tahetakse inimesi julgustada ise n-ö härjal sarvist haarama ja elu paremaks tegema. “Ja kodanikena on meil hulk õigusi ning märkimisväärselt vähem kohustusi. Heade kodanikena võiksime neid kohustusi siis ise endale võtta. Milliseid ja kuidas, seda arutamegi.”

Konverents kestab 17. juunil kella11-st 14-ni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)