Lümanda osaleb ääremaade koostööprojektis (3)

Lümanda vald osaleb Eesti läänepoolseima vallana Mõniste valla koostatud projektis “Saame kokku – põhi, lõuna, ida, lääs”.

Projekti raames saavad omavahel kokku Eesti põhjapoolseima (Viimsi vald, Prangli saar), idapoolseima (Vaivara), lõunapoolseima (Mõniste) ja kõige läänepoolsema (Lümanda) maaomavalitsuse külaliikumise ja seltsitegevuse inimesed. Lümanda vallas asub Nootama saar, mis on Eesti läänepoolseim punkt.

Seni on Mõniste valla esindajad käinud külas Vaivaras, Lümandas ning Pranglil, mai lõpus toimus aga kõigi nelja valla esindajate seminar Mõniste rahvamajas.

15.–16. augustil on Mõnistes külapäevad, kuhu oodatakse kõigist projektis osalevaist omavalitsustest bussitäit inimesi – taidlejaid, külaliikumise ja seltsitegevuse edendajaid, käsitööd tegevaid ja muid huvitavaid inimesi. Mõniste pargis toimuvad rahvaspordivõistlused, käsitöö näitusmüük ning taidlejate kontsert.

Projekti Lümanda kontakt-isiku Katrin Trumanni sõnul on kõik Eesti äärevallad väga sarnased, sest neil kõigil on ühesugused teemad ja probleemid. Teisalt aga on kõigil oma erinevused ja eripära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)