Loona mõisa rendikonkursi võitis Loona MTÜ (9)

Kihelkonna kandi turismiarendaja Maarika Toomel ja Pädaste mõisa üks omanikest Martin Breuer moodustasid osaühingu Loona MTÜ ja kandideerisid edukalt Loona külastuskeskuse rendikonkursil.

“Vastavalt rendilepingu tingimustele tuleb meil hakata Loona mõisas pakkuma toitlustus-, majutus- ja turismiteenust,” ütles Oma Saarele Loona MTÜ juhatuse liige Maarika Toomel. “Meie jaoks tähendab see seda, et avada tuleb turismiinfopunkt ja külastuskeskus.”

Ta lisas, et külastuskeskus peab tööle hakkama korralikul rahvusvahelisel tasemel ja rendileping sõlmitakse esialgu viieks aastaks.
Maarika Toomeli sõnul tuleb oma tegevuses arvestada sellega, et Loona mõis on Vilsandi rahvuspargi keskus. “Olen patenteerinud sõna “pärimusmatkad”, et koondada Vilsandi rahvuspargi ja Lääne-Saaremaa turismiteenused selle nime alla,” rääkis Toomel. “Ja seda just kohalike teenuste pakkumise eesmärgil.”

Ta lisas, et kindlasti hakatakse koostöös kohalike ettevõtjatega korraldama Vilsandi matku, samuti on tähtis teema käpalised. Kuna rahvuspark on näoga mere poole, siis tulevad kõne alla veel mereretked, linnuvaatlused, ka öised matkad ja turismi aastaringsus.
“Aastaringsus just sellepärast, et siinne l
oodus on alati avatud, näiteks toon talvised hülgeretked, mida oleme Pärimusmatkade raames juba teinud,” selgitas Toomel. “Tegutseme heas kooskõlas keskkonnaameti ja riigimetsa majandamise keskusega, tuginedes looduskaitse nõuetele.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 57 korda, sh täna 1)