Juhtkiri: Suhtumine muutub (10)

Juhtkiri: Suhtumine muutub

 

Elame veel praegugi tihtipeale oma aastakümnete taguste komplekside küüsis. Eesti meedia üks teemadest on kindlasti venekeelsed inimesed, sageli halvustavas toonis. Kelle eesmärk on süstida meie omaaegseid tundeid ka meie järeltulijatesse?

Saaremaal seda probleemi enam pole, meie venekeelsed inimesed on enamasti integreerunud juba nii hästi, et nende endi sõnul unustavad nad mõnikord ka oma rahvuskaaslastega vesteldes, et seda võiks teha oma emakeeles.

Kui Saaremaal kusagil veel vene keelt kuuleb, siis ilmselt seisab läheduses mõni meie idanaabri numbrimärgiga auto. Või seisab sadamas mõni laev. Seda, et tegemist on kõigiti ontlike inimestega, näitab tõsiasi, kuidas madrus Sergei tõi sadamasse ära leitud rahakoti, mis oli pungil raha täis.

Hiljuti ilmus meie lehes lugu Eestis aega teeninud endistest Nõukogude piirivalvuritest, kes omavahel suhtlevad ja meid aeg-ajalt turistidena väisavad. Kirjutatud on ka õpilastest, keda vanemad saadavad Saaremaale õpilasmalevasse eesti keele õppimise eesmärgil. Usume, et saarlased suhtuvad neisse inimestesse sama hästi kui nemad meisse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)