Muhu kapell mängib tantsu- ja laulupeo väravas

Muhu rahvamuusikakollektiiv kapell Laulusõbrad on üks neist vähestest väljavalitutest, kes tänavusel tantsupeol enne peo algust väravas mängib, alustades 3. juulil kell 18.

“Eks ikka selleks, et pidulistesse lusti ja rõõmu süstida,” märkis laulu- ja tantsupeo Saaremaa kuraator Valve Heiberg.

“Mõtlesime mängida põhiliselt Muhu ja Saaremaa lugusid. Võib-olla tuleb paarkümmend lugu, oleneb sellest, kuidas me neid valime. Mõned on ju lühemad, mõned pikemad. Väga palju mängime me Uustulndi, neid lugusid on plaatidele ka pandud,” rääkis Laulusõprade staažikas juhendaja Vello Tikerpalu, lisades, et üks nende populaarsemaid palu on “Sõber, meenuta aegu”.

Kapellis mängivad Vello Tikerpalu klarnetil, Mihkel Mereäär akordionil, Leena Peegel akordkandlel, Tiiu Saartok jauramil ja Meelis Mereäär kontrabassil. Tuleval aastal tähistab Laulusõbrad oma 25. tegevusaastat.
25. laulu- ja 18. tantsupidu ÜhesHingamine toimub 2.–5. juulil Tallinnas. Peo juhatab 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, kus lisaks Laulusõpradele esineb näiteks ka Orissaare muusikakooli rahvamuusikaansambel Õie Pärteli juhatusel ja Muhu põhikooli kapell Kuldvõtmeke (juh Vello Tikerpalu).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)