Lugeja kiri: Lõõtsameeste kontsert Koguvas

Eelmisel laupäeval kogunes Muhu muuseumis Tooma talus taas kord üks sõpruskond – hästi head Saaremaa lõõtsamängijad ja nende muusika austajad.

Tooma rehealune sai rahvast täis. Pillilugusid ja laule esitasid Herman Vesiaid akordionil, Viktor Ilvest, Sulev Mägi ja Urmas Rahnik ehtsatel lõõtspillidel, Andres Ükskask ja Meelis Mereäär karmoškadel. Mängiti-lauldi nii ükshaaval kui ka üheskoos, kogu aeg laulis kaasa ka publik. Pillilugudest said osa ka läti ja soome turistid.

Kui poolteisetunnine kontsert läbi sai, soovis publik veel lisalugusid ja nii mõnigi neist proovis ise pilli mängida. Publik ja pillimehed jäid kõik üritusega väga rahule. Mõned lõõtsamehed kiirustasid seejärel Kuressaare staadionile tantsupeole.

Järgmine lõõtsamängijate kontsert Muhu muuseumis toimub 15. augustil.

Meelis Mereäär,
Muhu muuseumi ürituste korraldaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)