Juhtkiri: Klientide vähesus

Kuigi Saare maakonna majutusettevõtetes on ööbimiste arv juba pikemat aega langenud, on hinnad imekombel hoopis tõusma hakanud. Meie arvates jänt värk igatepidi või siis nimetaks seda ehk tagurpidi turumajanduseks. Sest turul peaks ju hinna tekitama ikka nõudlus!

Üsna suur langus on tulnud põhjanaabrite arvelt. Mullusega võrreldes on aga hinnad majutuskohtades kallinenud rohkem kui kolmandiku. Käesoleva aasta märtsiga võrreldes juba kolmveerandi võrra! No mis sa kostad selle peale!

Kas saarlastest majutusteenuse pakkujad on oma naba imetlema jäänud? Või toimivad meil mingid muud reeglid? Muidugi võiks ka küsida hoopis nii, et kas siis on kasulikum lasta hotellidel-turismitaludel tühjana seista kui natuke napimat hinda kasseerida?

Oma asi muidugi, siiski soovitame järele mõelda, kas vaid Saaremaa nimest ikka piisab, et külalisi kohale meelitada. Samas ei mõjuta kallis ööbimine ainuüksi majutusasutuste endi kaugast, tulu jääb samata ka kaubandusel, transpordil, toitlustusel, muuseumidel. Ka siis, kui nemad oma hinnad alla lasevad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)