Sõrve laulupüha 146. aastapäeva tähistati laulu ja tantsuga

Pühapäeval kogunesid Salme rannaparki laulukaare alla Taritu segakoor (dirigent Reet Laht) ning Kärla ja Salme külakoor (dirigent Anita Kangur). Kontsert oli kokku pandud üldlaulupeo lauludest ja sellega tähistati Sõrvemaa laulupüha 146. aastapäeva.

Kuigi tuulehood püüdsid kontserti segada, jõudis laulusõnum publikuni ja viimane hoovõtt enne suurele peole sõitmist läks igati korda.

Kooridele andis hingetõmbeaega Taritu segarühm Lender (juhendaja Aili Salong). Taritu tantsurühm on Saaremaal ainuke täiskoosseisuga täiskasvanute segarühm (8 paari) ja tantsupeo eelvoorudes õnnestus Lenderil saada I kategooria!

Lender tantsis samuti üldtantsupeo tantse ja Aili omaloodud tantsule “Meite mehed…” plaksutas publik rütmi kaasa.

Kontserdi lõpus tänati lauljate ja tantsijate juhendajaid ning kontsertmeister Tiina Rätseppa lilledega. Lillekimp sai viidud ka laulupüha kivile – kunagiste traditsiooni algatajate Martin Körberi ja Peeter Südda mälestuseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)